Two girls and a campervan!
Door: Jessica
Blijf op de hoogte en volg Jessica
29 Januari 2009 | Australië, Melbourne
We overnachten dus vanaf vandaag in een hostel in het centrum van Melbourne. We waren al 2 dagen in Melbourne in de wijk St. Kilda en hebben met onze van naast een huis gestaan van jongens die wij tijdens tijdens onze roadtrip hadden ontmoet. Eline had heel toevallig bij een van de jongens in de klas gezeten.
Nou, twee weken geleden was het dus zover. We konden in Sydney onze Jucy (zo heette onze camper) oppikken. Eline begon met rijden in dit groen met paarse bakkie en na een tijd mocht ik het ook ff proberen. Het was wel ff wennen om aan de andere kant van de weg te rijden en ook nog eens een automaat te besturen, maar eigenlijk was ik er best snel aan gewend. Eline en ik hebben allebei elke keer gereden.
In principe zijn we van Sydney naar
Melbourne gereden, maar hebben natuurlijk allerlei tussenstops gemaakt en de Great Ocean Road gedaan. De naam zegt het al; een weg langs de kust met mooie uitzichtspunten. Verder hebben we veel mooie strandjes bezocht en national parks met watervallen. De camper gaf ons veel vrijheid en ik vond het echt lekker om hem te hebben. Alleen vonden we het 's avonds nog wel eens lastig om een plaatje te vinden om te overnachten. Betalen wilden we natuurlijk niet, dus probeerden we vaak een parkeerplaats langs het strand te vinden waar dan ook een wc aanwezig was. De eerste twee nachten hadden we eigenlijk meteen geluk en stonden er vier Franse jongens en een meisje naast ons. Andere avonden was het wel eens moeilijker om een plek te vinden waar ook andere mensen waren. We hebben zelfs een keer naast een toeristische bezienswaardigheid in een dorpje geparkeerd, waar de volgende dag alweer een bus vol Aziaten uitstapten. En we hebben zelfs al een keer bij iemand in de achtertuin mogen parkeren omdat we niks konden vinden. Eline had best vaak moeite met het in slaap vallen en was 's nachts geregeld wakker. (misschien ook wel omdat ik snurk haha) De benzine is hier trouwens echt goedkoop! Je betaald omgerekent ongeveer 60 eurocent voor een liter. Alleen omdat wij zoveel hebben gereden moesten we wel vaak tanken. Ik heb trouwens ook nog een keer een alcoholtest moesten doen haha dat was wel grappig, maar dat komt omdat het de dag voor Austrlia Day was. Een nationale feestdag, wat eigenlijk een soort dag is met familie en bbq-en. Wij hebben hier weinig van meegekregen omdat we op die dag veel in de auto zaten.
Wat we eigenlijk veel doen is op het strand liggen en ons proberen in te houden om niet teveel ijsjes en chocola te eten, want je hebt hier echt masterlijke dingen die je in NL niet hebt.
Ik hoop dat jullie van de foto's een beetje een indruk hebben van wat ik in de afgelopen twee weken heb meegemaakt. Ik heb eigenlijk zoveel gedaan dat het echt te lang is omdat te gaan vertellen in dit verhaal. We zitten in ieder geval de aankomende 3 dagen nog in Melbourne. Daarna vliegen we naar Adelaide en blijven daar ook nog 3 dagen. (schijnt niet heel boeiend te zijn daar, veel kerkjes en cultuur. of misschien goed om mn zonden daar eens op te biechten ;) )Dinsdag vliegen we naar Nieuw-Zeeland. Daar heb ik echt veel zin in. Maar daar horen jullie over een paar weken vast meer over!
Zometeen gaan Eline en ik maar eens een hapje eten. Eline vond namelijk 50 dollar op straat vanmiddag, dus kunnen weer eens wat lekkers eten...
Ow ja, mijn btg is op en aangezien we dinsdag naar NZ vertrekken haal ik denk ik geen nieuwe. Ik heb gelukkig nog wel mijn NL abonnement dus bereikbaar ben ik zeker! Jullie kunnen natuurlijk wel gewoon je smsjes sturen en belletjes plegen naar mn Australische nummer :)
Nou mates, een lieve groet vanuit het warme OZ.
Mijn foto's zijn te vinden op:
xxx
29 Januari 2009 - 05:51
Maris:
chica!
geweldig al die verhalen!
have fun en rustig he!
liefs, maris -
29 Januari 2009 - 05:56
Martijn Santema:
Klinkt gezellig! En de foto's zijn leuk! Veel plezier nog! -
29 Januari 2009 - 08:19
Jolanda:
Hey die Jess
Ik dacht vanochtend nog als er nu nog geen nieuw bericht op staat dan pak ik de telefoon, maar nu wacht ik wel tot volgende week. Je kunt zien dat jullie echt genieten, mooie (natuur)foto's Gelukkig is er ook nog wat van je opvoeding blijven hangen b.v.de twaalf appostelen.
Het is echt goed heet daar bij jullie, hier vriest het nog steeds een beetje.
Have a lot of fun!!
dikke kus -
29 Januari 2009 - 08:30
Shir:
Heb je foto's nog niet bekeken, doe eerst een berichtje want weet ongeveer wel het niveau van bepaalde foto's ;)
was t tennis kijken nog mooi dan gister?? thnx nog voor je mail! idd leuke foto's he, heel wat anders die sneeuw in bottrop dan die 41 graden daar! lijkt me echt verschrikkelijk om dan met zo'n donderse rugzak te moeten sleppn :P
heel veel plezier nog meisje! dikke kuss -
29 Januari 2009 - 08:32
Shir:
...en dacht ik het niet, meteen weer van die stapfoto's! hahaha
je bent trouwens wel tering bruin zeg!! wij worden hier steeds witter en witter van die stomme vorst :S -
29 Januari 2009 - 10:23
Pascal:
he jesss,
ziet er goed uit!!!
gezellig hoor in zo'n campervan..
veel plezier in Nieuw zeeland!!!!
xxx -
29 Januari 2009 - 10:58
Melanie..:
Wauw!
Mooi geel jasje ook ;-)
x -
29 Januari 2009 - 11:04
M.+A.:
Vanzelfsprekend had je al ruime ervaring met bussen die omgebouwd zijn tot camper....In Hellendoorn staat er nog eentje te koop. -
29 Januari 2009 - 11:18
Lisa:
Jesje!!!
Allebei je btg op ;-) Lekker is dat als je in de boes-boes zit met je trailer-caravan..
hahah maar ziet der allemaal weer briljant relaxt uit ladys!!
Blijven jullie er schrijven? ergens halverwege nieuw zeeland?!
XXX -
29 Januari 2009 - 15:36
Rob N:
Ziet er weer top uit mevrouw Brouwer! Wat een foto's en wat een leventje, relaxt hoor! Zorg je ervoor dat je jezelf goed insmeert of laat smeren met die temperaturen. Heb je daar ook zonnebrandcreme met glitters? ;) Veel plezier verders en ik lees de avonturen vanuit NZ wel weer.
xx -
29 Januari 2009 - 17:35
Luuk:
Ha meiden, mag niks meer over neuzen en andere lichaamsdelen schrijven. Vraagje, hebben jullie ook dikke truien mee? In NZ is het op dit moment 20 graden en half bewolkt. Kunnen jullie lekker afkoelen. -
30 Januari 2009 - 12:13
Natje:
Haa sissie,
Mooie pica;s heur! En jaloers dat t zo lekker weertje is en ik hier met een witte kop rondloop, hih (uhh hoofd)..
Ik verwacht volgende bericht iets sneller :P!!
Veel plezier nog en tot horenss...
kuss -
30 Januari 2009 - 14:30
Roxx:
hee jess
Leuk verhaaltje weer;) en echt super mooie foto's.. je bent alweer mooi bruin geworden! wij moeten nog wachten op de zomer haha. ik heb afgelopen week mn vakantie geboekt, ga lkkr met etoes na malta haha.. NOu meid heeel veel plzier nog & trouwens nog bedankt voor je smsje van laatst..
Kuss & d groetjes van etoes.. -
02 Februari 2009 - 09:35
Cas:
Hey Jess,
Goeie verhalen, goeie foto's! Goed om te lezen dat jullie je goed vermaken! Wel heerlijk hoor dat luize leventje! Zou graag ook ff een trip boeken! Aangezien jullie zulke chocolade liefhebbers zijn, hebben jullie zeker ook al TinTams, uit de supermarkt, geprobeerd? Echt wat voor jullie (moet je natuurlijk wel op de Ozzie-way opeten)!
Veel plezier in NZ. Ook echt een supergaaf land en daar zullen jullie je ook wel weer goed vermaken! Geniet ervan!
X
Cas -
02 Februari 2009 - 15:39
Annemiek:
Hi Jes en Eline,
Wat heerlijk weer. Dat had ik net even nodig na een dagje hard zwoegen voor de klas. Mmm... The Great Ocean road is mooi he. Ik zie dat je de koala's ook gespot hebt. Zo schattig. Veel plezier in NZ, zal snel deel 2 mailen.
xxx -
03 Februari 2009 - 11:29
Rox:
hee jess.
Hoe is t en hoe is t aan de andere kant van d wereld? met mij gaat t super goed, heb vandaag mn rijbewijs eindelijk gehaald haha! helaas kunne we nu nog niet samen toeren mr dat doen we zeker als je er weer bent haha. Have fun nog!
Kusjess xx -
04 Februari 2009 - 18:38
Little Sissy:
hey you sexy thing!
nice pica's ...
ik had je ook al ff gekrabbeld....
we gaan binnenkort wel een xtje bellen oke?
ik ga je wel ff mailen!
veel plzier nog saampjes..
dikke kussssss, miss u -
04 Februari 2009 - 20:54
Ton:
hey Jess ff een bericht uit Nijverdal, hoe is het leven daar? beest heet en elders best nat, hoorde ik op het journaal. veel plezier samen daar spreek je nog wel xx -
09 Februari 2009 - 16:13
Je Nichtje Joyce.:
Jessica.(L)
ik hoop dat je het MASTERLIJK naar je zin hebt, dat is vast niet moeilijk daar.;) vooral met die ijsjes daar
hihi..
Maar ik mis je wel hoor.
Nou tot het volgende berichtje dan maar.
xx
kusjes joyce.(K) -
12 Februari 2009 - 15:19
Tante Ge:
alvast gefeliciterd met je verj.zaterdag,wij volgen je ook op je reis en vinden het prachtig om de foto`s te zien van australie, geniet er maar van samen met je reisgenote groetjes van tante ge en jaap. -
13 Februari 2009 - 10:28
Inge:
ha Jessie,
als 'k je verhalen lees dandenk ik dat je je best goed vermaakt samen met Eline; FIJN HOOR!
de foto's zijn geweldig; zou mooi zijn voor de fotocursus van v keulen. hahaha mocht die ooit nog doorgaan. Jullie zijn mooi op tijd weg daar hé; zonder brand was t al warm zat toch? Nou ben je al weer bijna jarig....... we hopen dat je een heeel fijne dag hebt and ofcourse......happy valentine! (check ook ff je hyves) dikke kus (ook van ome Jan) -
13 Februari 2009 - 23:57
Sander :
He brouwer!
Heb ik je site eindelijk gevonden! :)
Hoe is't daar?
Ik wilde je even feliciteren met je verjaardag! Weer een jaartje wijzer! haha...
Veel plezier nog!
xxx sander -
14 Februari 2009 - 00:03
Sander :
He brouwer!
Heb ik je site eindelijk gevonden! :)
Hoe is't daar?
Veel plezier nog!
xxx sander -
14 Februari 2009 - 09:01
De Exoo's :
Jessica.
gefeliciteerd met je verjaardag, vooral namens mijn vader want hij vond het heel leuk dat hij felicitaties uit australie kreeg met zijn verjaardag! :D
Groetjes De exoo's -
14 Februari 2009 - 17:02
Rietje:
Hoi jess,
van harte gefeliciteerd met je verjaardag! wat leuk voor je dat je het zo naar je zin hebt! tis daar echt geweldig, ik heb de foto's bekeken en ik wil eigenlijk ook wel even bij je zijn in dat mooie weer.. nog heel veel plezier! dikke kus rita